SCENE, FILM OG TV

Klikk her for å redigere undertittel

PRODUKSJONER

BLODSBRØDRE (2018)


Filmen hadde arbeidstittelen "Fullt alvor", men skiftet navn da vi inngikk et samarbeid med et nytt distribusjonsselskap. Produksjonen startet våren 2017, og gikk i opptak sommeren 2017 i Drøbak og Nesodden. Grunnet logistiske og tekniske utfordringer, samt at et av produksjonsselskapene gikk konkurs, har filmen tatt nesten et år å klippe ferdig og er for tiden inne i siste innspurt med lyd- og fargekorrigering. Forventet premiere er sommeren 2018. "Blodsbrødre" ble tatt svært godt i mot under Den Norske Filmfestivalen i Haugesund i 2017, og regissør og manusforfatter Marius Pinnås har uttalt at det er hans mest personlige film så langt. Filmen markerer også det sjette samarbeidet mellom Pinnås og Westlund.


Sjanger: Drama, komedie

Lengde: 1 t 44 min

Budsjett: 3.000.000

Språk: Norsk, dansk

Produsert av: New Aggregate Films

Med: Petter Mjøen Westlund, Zoe Mæland Rodgers, Jakob Hille, Marcus Tonås Nikolaisen, Jo Saberniak, Erik Skøld, Per Christian Ellefsen, Unni Bergendahl, Maria Sundby, Susanne Karin Moe, Terje Strømdahl, William Jøhnk Nielsen, Henning Mythe, Per Egil Aske, m.fl. 

Manus og regi: Marius Pinnås Basert på karakterer av Marius  Pinnås & Petter M. Westlund

Produsenter: Marius Pinnås, Jonas Bergersen

                                                                   


INNTRENGERE (2017)


"Inntrengere" handler om 19 år gamle Thomas Lindgren, som har sonet en dom for en voldtekt han ikke begikk. I kjølvannet av straffen, har han utviklet et alkoholproblem, blitt avhengig av sterke smertestillende og prøver desperat å få tilbake eks-kjæresten. Når faren til det påståtte offeret slipper ut av fengsel, har han kun ett mål for øye: å ta hevn på gutten som ødela livet til den yngste datteren. Plutselig befinner Thomas seg bundet og innelåst i sin egen leilighet, og må kjempe om liv og død for å bevise sin uskyld.

Filmen har havnet på flere lister over "beste thrillere" verden rundt, og manuset var lenge ansett som et av de bedre stykkene som ikke ble produsert, før Marius Pinnås valgte å regissere det selv.


Sjanger: Thriller, drama, krim

Lengde: 1 t 50 min

Budsjett: 1.500.000

Språk: Norsk

Produsert av: Oktoberfilm Media, Pinnås Productions, Studio 35

Med: Petter Mjøen Westlund, Aurora Nossen, Jakob Elias Ramberg, Erik Skøld, Carl Martin Eggesbø, Åsmund Brede Eike, m.fl. 

Manus og regi: Marius Pinnås

Produsenter: Marius Pinnås, Trine Grumstrup og Nikolaj J. Faarup


BARE TJUE / BARE TYVE (2016)


"Bare tjue" er en coming of age-historie fra utkanten av Oslo. Filmen var et dansk-norsk samarbeid og høstet en dansk pris for beste originale manus.

Filmen handler om danske Simon Kastrup, som flytter inn med den norske kjæresten Ida, i et gammelt hus utenfor Oslo. De forsøker å starte et liv sammen, med alt det innebærer av oppussing, sjonglering av jobb, vennekrets og sosialt liv. Det går helt galt når de bestemmer seg for å sprite opp sexlivet, og Ida blir gravid. Simon takler ikke nyheten bra, og Ida flytter til søsteren for å tenke seg om. Sammen med bestevennene Martin og Jonas, legger Simon ut på en reise for å bli voksen - og vinne tilbake Ida og barnet.


Sjanger: Romantisk komedie, drama

Lengde: 2 t 13 min

Budsjett: 2.700.000

Språk: Dansk, norsk

Produsert av: Sørvik Pinnås, Copenhagen Film Industry Aps

Med: William Jøhnk Nielsen, Kaja Meløy, Mattis Sverdrup Asker, Sebastian Bjørndal, Nikolaj Groth, Jo Saberniak, Morten Rudå, Jannie Gefle, Patrik Stenseth, Trygve Brataas, Petter Mjøen Westlund, m.fl. 

Manus og regi: Marius Pinnås

Story: Marius Pinnås og Guy Colle

Produsenter: Marius Pinnås og Nikolaj J. Faarup


HENRIK JONSSONS FORUNDERLIGE SISTE DAGER (2014)


Denne filmen ble laget direkte for video on demand og streaming. Filmen ble spilt inn i Oslo i februar 2014 og hadde premiere julen samme år. Historien var basert på en sann historie fra en artikkel i New York Times, men karakterene og historielinjene var oppdiktet for å passe Norge og målgruppen. Den foreldreløse tjueåringen Henrik Jonsson, får den grusomme beskjeden om at han har fått en ondartet svulst på hjernen, og blir gitt 10 måneder igjen å leve. Vi følger ham gjennom alle faser av sykdommen og sorgen. Sammen med vennene og kjæresten, bestemmer han seg for å gjennomføre alt han ikke har fått gjort i livet. Det innebærer blant annet å prøve narkotika, banke opp noen tilfeldige og arrangere kidnapping av en kompis.


Sjanger: Drama, komedie

Lengde: 1 t 22 min

Budsjett: 150.000

Språk: Norsk

Produsert av: Sørvik Pinnås, Cineflix

Med: Brede Fristad, Petter Mjøen Westlund, Aurora Nossen, Peter Kolbjørnsen, Anne-Lise Henningsen Øystein Runde, Kim J. Olsen, Marcus Rix, Axel Bøyum, Mattis Sverdrup Asker, Julia Sandstø, Espen Andersson Grotnes, Jo Saberniak, Chris Baco, m.fl. 

Manus og regi: Marius Pinnås

Produsent: Andreas Remøyholm


INGEN GRUNN TIL PANIKK (2014)


Sitcom i 7 episoder på 22 minutter for nyhumor.com. Barneskuespillerne Espen og Petter, sliter i eldre alder med å få roller og auditions, men får en deal med TV2 om å lage en dokumentarserie som skal følge livene deres. De to kompisene havner i usedvanlig pinlige problemer og situasjoner, samtidig som Espen prøver å bli en bedre kjæreste for Julia. På hjemmebane, har en gammel eks kommet tilbake og utfordrer husfreden. Petter vet samtidig nøyaktig hva som skal få Espen lykkeligere, men det kan umulig ende godt.


Sjanger: Komedie

Lengde: 7 x 22 min

Budsjett: 60.000

Språk: Norsk

Produsert av: Stothebear Productions

Med: Espen Andersson Grotnes, Petter Mjøen Westlund, Julia Sandstø, Brede Fristad, Axel Bøyum, Sebastian Warholm, Morten Rudå, Ruben Løfgren, Edvin Løfgren, Terje Strømdahl, Marius Pinnås, m.fl. 

Hovedforfatter / showrunner: Marius Pinnås

Manus: Marius Pinnås, Espen Andersson Grotnes, Petter Mjøen Westlund, Sigbjørn Kristiansen

Regissører: Sigbjørn Kristiansen, Marius Pinnås, Erik Skøld

Produsenter: Andreas Remøyholm og Sigbjørn Kristiansen

Executive Producer: Marius Pinnås

VENNLIGE MENNESKER (2013)


Et langsomt volds- og kidnappingsdrama om en bonusfamilie ledet av en psykotisk og vellykket businessmann. Tenåringen Martin har gjennomskuet stefaren Erik for lenge siden, men sliter med å få moren og den yngre halvbroren til å innse alvoret før det er for sent. Når Erik trues med konkurs, pønsker han ut en plan som kan redde firmaet. Han hyrer inn den tvilsomme nevøen Ask til å kidnappe Martin, gjemme ham i en katakombe under Oslo, og kreve seg selv for løsepenger - på en måte som gjør at han kan frigjøre privat kapital inn i firmaet og betale en drapsdømt kreditor.


Sjanger: Thriller, krim

Lengde: 1 t 32 min

Budsjett: 1.200.000

Språk: Norsk

Produsert av: Gornitzka Productions, Cineflix, Fade Out Distribusjon

Med: Thomas Stene-Johansen, Per Vidar Anfinnsen, Linda Hverven, Kim J. Olsen, Johan Tinus Lindgren, Jarl Goli, Marcus Rix, Silje Hagrim Dahl, Jakob Elias Ramberg, Sebastian Warholm, Stephen Ackles, Tiger Garté, Kjetil Indregard, Reidar Fredrik Frydenlund, Adele K. Dahl, Erik Skøld, m.fl. 

Regi: Marius Pinnås og Patrick Oldenborg

Manus: Marius Pinnås

Produsent: Per Vidar Anfinnsen, Patrick Oldenborg

Kreativ produsent: Marius Pinnås

DU VIL MØTE EN FREMMED (2013)


Novellefilmen "Du vil møte en fremmed", handler om konsekvensene en skoleelev må møte, etter at han var med på å mobbe og drive en klassekamerat til selvmord.

Filmen fikk bidrag fra Den Kulturelle Skolesekken.


Sjanger: Thriller

Lengde: 43 min

Budsjett: 20.000

Språk: Norsk

Produsert av: Fade Out Produksjon

Med: Thomas Stene-Johansen, Per Vidar Anfinnsen, Karin Klouman, Kim J. Olsen, Mathias Ambjør, Silje Hagrim Dahl, m.fl

Manus og regi: Marius Pinnås

Produsent: Per Vidar Anfinnsen, Patrick Oldenborg og Marius Pinnås

INKOGNITIV (2013)


Manusforfatteren Markus Sjögren lider av depersonalisering etter et overforbruk av marihuana. Sammen med kollegaen Emil, forsøker han å bli frisk samtidig som de skriver en pilot-episode for en tv-kanal. Han blir forelsket i den kvinnelige hovedrollen og prøver å skvære opp med den fraværende og hjerteløse faren sin. Karrieremessig er han på topp - men vil han noen gang bli bukt med den sjeldne sykdommen?


Sjanger: Drama

Lengde: 1 t 27 min

Budsjett: 950.000

Språk: Norsk

Produsert av: Sørvik Pinnås, Fade Out Distribusjon

Med: Mathias Ambjør, Kim J. Olsen, Silje Hagrim Dahl, Thomas Stene-Johansen, Jesper Malm, Liv Strand Nordin, Irasj Asanti, Grode Graadahl, Morten Rudå, Kjetil Wangen, m.fl. 

Manus og regi: Marius Pinnås

Produsent: Marius Pinnås

NESTE SOMMER / FULL PAKKE (2012)


Kortfilm, som senere ble utvidet til en langfilm. "Neste sommer" ble spilt inn i sin helhet i Kristiansand og sørlandet og var første prosjekt Marius Pinnås gjorde som freelance. Filmen handlet om pensjonisten Dagny, som tar med hele familien til familiens sommerhus på sørlandet, for å fortelle at hun har fått kreft. Under oppholdet avdekkes flere familiehemmeligheter - og en tur til Dyreparken skal vise seg å få fatale konsekvenser.


Sjanger: Komedie, drama, familie

Lengde: 1 t 21 min

Budsjett: 2.300.000

Språk: Norsk

Produsert av: Marius Sørvik Productions, Norsk Filmproduksjon

Med: Tarjei Westby, Unni Bergendahl, Karl Sundby, Hanna Andreassen, Erik Skøld, Irasj Asanti, Helene Kvinlaug, Jon Arne Arnseth, Malene Sylte, Andrea Chevalerie, Tom Realf Jensen, Hege Elsmo-Martinsen, m.fl. 

Regi: Marius Pinnås

Manus: Marius Pinnås, Tarjei Westby

Produsent: Tine Maurstad Larsson

Executive Producers: Marius Pinnås og Tom Realf Jensen


UTPRESSING FOR NYBEGYNNERE (2011)


Filmen var startskuddet for Marius Pinnås' karriere og ble raskt en snakkis i pressen og bransjen grunnet Pinnås' unge alder og den imponerende rollelista. Marius hadde jobbet med manuset i to år, da produsenten endelig ga grønt lys og filmen ble finansiert. Opptaksperioden varte i over et år, noe som er uvanlig for en norsk produksjon. Filmen har fått masse oppmerksomhet utenfor landegrensene og har sine egne fangrupper og omtales verden over. Den dag i dag, får regissøren spørsmål om filmen.


Sjanger: Thriller, krim

Lengde: 1 t 32 min

Budsjett: 1.200.000

Språk: Norsk

Produsert av: Merkur Filmproduksjon

Med: Johan Tinus Lindgren, Erik Skøld, Adele K. Dahl, Lars Mjøen, Marianne Krogness, Mikkel Gaup, Wenche Foss, Kim Fangen, Elsa Lystad, Porfirio Gutierrez, Arne Berggren, Irasj Asanti, Fabian Stand, Unni Bergendahl, Roar Uthaug, m.fl. 

Manus og regi: Marius Pinnås

Produsent: Martin Bergholtz, Marius Pinnås

Executive Producer: Petter Vennerød